Hafta sonlarının daha keyifli geçirebilmek için Elmo hayranı Kayra ya Elmo temalı Tic Tac Toe oyunu hazırladım.Yapımı oldukça basit. 6x6 cm lik 9 kare oluşturuyoruz.Oyunda kullanıcağımız X ve O dan da 4 adet hazırlıyoruz.
30 Kasım 2014 Pazar
29 Kasım 2014 Cumartesi
Montessori Renk Tabletleri-Renk Karışımı Deneyi (Montessori Colour Tablets-Colour Mix Experiment)
Posted in |
03:07 | by Unknown
Montesssori Renk Tabletleri
Malzemeler:
1.Montesssori renk tabletleri için paspartu kartonu kullandım. Çerceveciye 4x6 cm büyüklüğünde 50 adet kestirdim.Toplamda 2.5 lira ödedim.
2.Ana ve ara renkler (kırmızı,sarı,mavi;yeşil,turuncu,mor),siyah ve büyük tüp beyaz akrilik boyası
3.3 numara fırça.
4.Renklerin karışımında kullanımak üzere palet
5.Elektirik bandı
Renk tabletlerini boyarken; Kayra'da bir rengin tonları üzerine resimler yaptı.
Tabletlerim kuruduktan sonra elektrik bandını çıkardım.Materyal orjinaline yakın oldu.Eletrik bandı karton üzerinden kolayca çıkabiliyor.
Renkleri karanfiller üzerinde de test ettik.Gözleme dayalı çalışmaları her zaman sevmişimdir.Karanfiller gerçekten de suyun rengini alıyor.Beyaz karanfillerimiz yeşile,sarıya...dönüştüler.
Diyarbakır a gelişimizle birlikte çalışmalarımızı katkıda bulunan ,işinde usta dostlarımız oldu. Bu dostlarımızdan biri de ahşap kutularımız hazırlayan marangozumuz.Tabletlerimiz için küçük bir kutu hazırladık.Bunu akrilik boyası ile beyaza boyadım.
Renk deneyimiz oldukça eğlenceliydi.Sirkeli ve renkli gıda boyalarımızı ,karbonatın üzerine döktük.Bardaklarımızdan taşan köpüklerle renk karışımlarımızı bir kez daha hatırlamış olduk.
16 Kasım 2014 Pazar
Wall-E- Limon Pili Deneyi- Basit Robotlar (Wall-E -Lemon Battery-Easy Robots)
Posted in |
06:39 | by Unknown
Küçük wall-e hurdalığı düzenliyor. Robot projesine başlamayı wall-e filmini izleyince karar verdik.İlk işim keçeden wall-e kostümü dikmek oldu. Her ne kadar dikiş makinesını kullanma konusunda acemi olsam da istediğim gibi sonuç alabildim.
Limon Pili Deneyi ile kendi temiz enerjimizi üretmek için işe koyulduk..Nasıl mı? İnternette ve ders kitaplarında geçen limon pili deneyimiz led ışığımız yanmayınca hüsranla sonuçlandı.Bu deneyi daha derinlemesine araştırdığımızda öğrendik ki limonlardan bu enerjiyi oluşturabilmek için yüzlercesine ihtiyacımız varmış.
Deney için malzemelerimiz:
-Saf bakır plaka veya çubuk
-Çivi
-Timsah ağızlı kablo
-iki veya daha fazla limon
-Dijital saat
-Led ampul
Ama iki tane limon pili dijital saatimizi çalıştırmaya yetti.
Limon pili ile led ışığımız yanmayınca aynı deneyi tuzlu su dolu bardaklarla denedik.Gün ışığında çok parlak görünmese de evde karanlıkta ampulu yakmayı başardık.
Kayra kışın geliyor olmasına çok seviniyor.
''Anne bak ben ağaç oldum -sallanarak :) - yapraklarımı döküyorum.''
Kayra için aldığımız deney seti ile de tuzlu su ile pil yaptık.Bu pille arabamızı hareket ettirdik.
İnternette gördüğüm ve çok hoşuma giden resim yapabilen robot projesini küçük bir elektrik motoru,pil ve kablolar kullanarak oluşturduk.Kenarına yapıştırdığız kalemlerle; robotumuz, elektrik motorunun titreşimiyle özgürce resim yapmaya başladı.
''Baba bu limonlar ne kadar güçlüymüş.''
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)