This nice Blogger theme is compatible with various major web browsers. You can put a little personal info or a welcome message of your blog here. Go to "Edit HTML" tab to change this text.
RSS

29 Kasım 2014 Cumartesi

Montessori Renk Tabletleri-Renk Karışımı Deneyi (Montessori Colour Tablets-Colour Mix Experiment)







Montesssori Renk Tabletleri
Malzemeler:
1.Montesssori renk tabletleri için paspartu kartonu kullandım. Çerceveciye 4x6 cm büyüklüğünde 50 adet kestirdim.Toplamda 2.5 lira ödedim.
2.Ana ve ara renkler (kırmızı,sarı,mavi;yeşil,turuncu,mor),siyah ve büyük tüp beyaz akrilik boyası
3.3 numara fırça.
4.Renklerin karışımında kullanımak üzere palet
5.Elektirik bandı










Renk tabletlerini boyarken; Kayra'da bir rengin tonları üzerine resimler yaptı.




















Tabletlerim kuruduktan sonra elektrik bandını çıkardım.Materyal orjinaline yakın oldu.Eletrik bandı karton üzerinden kolayca çıkabiliyor.





Renkleri karanfiller üzerinde de test ettik.Gözleme dayalı çalışmaları her zaman sevmişimdir.Karanfiller gerçekten de suyun rengini alıyor.Beyaz karanfillerimiz yeşile,sarıya...dönüştüler.





 
Diyarbakır a gelişimizle birlikte çalışmalarımızı katkıda bulunan ,işinde usta dostlarımız oldu. Bu dostlarımızdan biri de ahşap kutularımız hazırlayan marangozumuz.Tabletlerimiz için küçük bir kutu hazırladık.Bunu akrilik boyası ile beyaza boyadım.

















Renk deneyimiz oldukça eğlenceliydi.Sirkeli ve renkli gıda boyalarımızı ,karbonatın üzerine döktük.Bardaklarımızdan taşan köpüklerle renk karışımlarımızı bir kez daha hatırlamış olduk.











































2 yorum:

Unknown dedi ki...

harikaa hepsii... Kaç yaşında başladınız montessori eğitimine ??

Unknown dedi ki...

Bir buçuk yaşındayken başladık.

Yorum Gönder