This nice Blogger theme is compatible with various major web browsers. You can put a little personal info or a welcome message of your blog here. Go to "Edit HTML" tab to change this text.
RSS

22 Şubat 2014 Cumartesi

Terazi ve Ağırlıklar ( Montessori Weight Balance )

 
 
         Eski kilo taşları... Bir kaç gün, nerede satıldığını aramakla geçti...Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte artık kilo taşlarının yerini dijital tartılar aldı. Seyyar manava sorarak yerini bulabildik. Özellikle kilo taşlarını aramamın sebebi Kayra'nın gerçek ağırlığı hissetmesiydi.
 
 
 
 




 

 

 

 




          Örneğin  ''Anne bu 1 kg çok ağır'' ya da ''100 gram daha hafif''' gibi taşları hissetmesi benim için önemli.. Biz bir adet 1kg, iki adet 500 gram, 2 adet 200 gram ve bir adet 100 gram aldık. Bir tarafa 500 gram , diğer tarafa da 2 adet 200 gram ve bir adet 100 gramı koyarak denge çalışmaları yaptık. Kesirler de gördüğü tam ve yarımlar işimizi kolaylaştırdı. Ağırlık çalışmaları, oyunlaştırılarak değişik çalışmalar yapılabilir. İleri ki zamanlarda yapacağım güzel  bir projem var. :) Dokunduğumuz, hissettiğimiz her şey kalıcı öğrenmeyi sağlıyor.
 
 

 


 
 

 









 

 

 

 

 

 






 

0 yorum:

Yorum Gönder